Revisjon av kommunal plan for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv 2018-2021

Namsos kommune skal i tråd med Plan- og bygningsloven §§ 20-2 og 20-5 gjennomføre revisjon av Kommunal plan for Idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. Planen skal inneholde kommunens målsetninger for satsing på idrett og fysisk aktivitet, herunder friluftsliv.

Målsettinger for anleggsutbygging er også en del av planen. Det er ønskelig at lag, foreninger og privatpersoner kommer med innspill på tiltak for å fremme idrett og fysisk aktivitet i Namsos kommune, herunder nye anlegg og/eller bygg, rehabilitering av eksisterende idrettsanlegg, nærmiljøanlegg, friluftsområder og kulturbygg.

Nåværende Kommunal plan for Idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv 2014-2017

Innspill sendes inn via kontaktskjemaet nedenfor, eller til postmottak@namsos.kommune.no, eller pr. post til Namsos kommune, Postboks 333 Sentrum, 7801 Namsos.

Mrk. Kommunal plan for Idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv 2018-2021.

Frist: 8.mai.
 

Spørsmål rettes til Ove Sæternes
Tlf. 907 03 065,
ove.saternes@namsos.kommune.no

 


Høringsperioden er nå avsluttet, det er derfor ikke lengre mulig å gi uttale på denne saken.


Uttalelse til saken


Uttalen blir synlig nedenfor og registres i kommunens sak- og arkivsystem. Uttalelser som inneholder sjikane og personangrep vil bli slettet.

 • Jeg har to forslag til nye anlegg som Namsos Kommune absolutt burde vurdere. Dette er tilbud som vi ikke har her idag, men som jeg ser fra andre kommuner at barn, unge og voksne i et stort alderspekter benytter med stor glede.

  1. Skatepark:
  Et utendørs betongparkanlegg for barn og ungdom med skating, bmx og sparkesykkel som primære bruksområder. Det finnes anlegg i mange ulike størrelse, som man kan dra erfaringer fra, samt få oversiktlige kostnadstall fra. Som eksempel finner vi et mindre anlegg i Grong, og et større i Stjørdal.

  Dette er et lavterskeltilbud, som mange barn og unge vil finne glede i, og dra nytte av.
  Et slikt anlegg er et aldersbestandig utendørs anlegg, og vil dermed føre til svært lave drift og vedlikeholdskostnader.
  (https://www.betongpark.no/) Se nettsted for bilder av flotte utendørsanlegg. Nevnte referanser er også med.

  2. Innendørs klatrevegg og buldevegg.
  Klatring er en aktivitet som gir glede og bidrar til fysisk aktivitet. Innendørs klatrevegg er en spennende aktivitet som vil passe mange barn, undom og voksne, som ikke synes organisert lagidrett er moro. (Men også de som liker lagidrett!:)
  I forbindelse med hall for klatrevegg så bør det lages buldrevegger(lav klatrevegg uten sikring annet enn fallmatter). Buldring fungerer som en lavterskelaktivitet som ikke krever erfaring i klatring. Her kan alle prøve seg uten spesielle sikringsmidler.

  En slik hall/vegg kan også sees i sammenheng med andre aktiviteter, da klating krever veggareal, mens mye av gulvarealet kan benyttes til andre formål/aktiviteter.

  2017-03-07 12:35:39
  [Svar]
 • Hei

  En buldrehall/klatrehall. Evt en hall kombinert med klatring, bordtennis, skatepark mm. Squashhall hadde også vært topp. Det hadde vært fint med noe for ungdommen som ikke er med i organisert idrett.

  2017-03-06 23:02:36
  [Svar]
 • Hei!
  En skikkelig klatrehall/vegg er noe som virkelig mangler i Namsos. Det er langt til nærmeste, og en fantastisk sport/hobby til både barn og voksne!

  2017-03-06 15:15:34
  [Svar]
Ønsker du at din uttale ikke skal vises på denne nettsiden?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under

namsoshallenute
Tips en venn Skriv ut