En livredder fyller 60 år

Dette skal markeres med en storslått turné fra Oslo til Kirkenes. Målet er at alle som har behov for livbøyer skal få.

Jubileumslogo Trygs livbøye 60 år
I 2012 er det 60 år siden de første Vesta-bøyene, eller Tryg-bøyene som de heter nå, ble hengt opp på kaier og naust den gang på Vestlandet. Nå henger det 35.000 livbøyer rundt omkring langs kysten, ved innsjøer, elver, vann og svømmehaller over hele landet. Den særegne røde og hvite bøyen har nærmest blitt en kulturinstitusjon på de seksti årene.
 
– Vi er glad og stolt over at Tryg-bøyen har tjent sin funksjon med å redde godt over tusen menneskeliv siden 1952. En annen og like viktig funksjon er at livbøyen minner folk på å være varsom nær vann og sjø. Vi er overbevist om at det har forebygget mange ulykker opp gjennom årene. Samtidig gir det trygghet i seg selv å se at livbøyen henger der, sier konserndirektør og landsjef Kjerstin Fyllingen i Tryg Forsikring.
 
Tryg Forsikring får stadig inn meldinger om at livbøyen blir brukt for å redde folk fra drukning. Sist skjedde det natt til 19. februar da en ung kvinne ble reddet opp av det iskalde vannet i Drammen.
 
Livbøye-turné Oslo-Kirkenes
At livbøyen fyller 60 år skal markeres over hele landet.
 
– Først og fremst skal vi dra ut på en omfattende livbøye-turné. 19. - 25. mars reiser vi fra Bergen til Kirkenes med Hurtigruten for å dele ut livbøyer der det trengs, sier pressetalsmann Roald Stigum Olsen.
 
Kjerstin Fyllingen, Trygs livbøye 60 år